Wonen, (ver)bouwen en verhuizen

Wonen

Wonen

In 2016 telt gemeente Lingewaal ruim 11.000 inwoners, verdeeld over de kernen Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren.

Verhuizen

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Geef dit maximaal vier weken voor de datum van uw verhuizing of uiterlijk vijf dagen nadat u verhuisd bent door aan de gemeente waar u gaat wonen.

Veiligheid

Veiligheid

De gemeente wil samen met haar inwoners, ondernemers en bezoekers zorgen voor een veilige omgeving om te wonen, werken en recreĆ«ren.

Basisadministratie Adressen en Gebouwen

Basisadministratie Adressen en Gebouwen

De wet BAG zorgt ervoor dat alle gemeenten hun gegevens over adressen en gebouwen op dezelfde manier registreren. Lees hier meer de over de BAG.

Bouwen en verbouwen

Bouwen en verbouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? Check dan of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Deze omvat alles op het gebied van (ver)bouwen, wonen, monumenten, ruimte en milieu.

Woningbouwprojecten

Woningbouwprojecten

Interesse in een woning of kavel in gemeente Lingewaal? Lees hier meer over de woningbouwprojecten in Heukelum, Asperen en Herwijnen-Oost.

Belastingen

Belastingen

De gemeente Lingewaal werkt samen met Belasting Samenwerking Rivierenland (BSR) uit Tiel. De BSR verricht alle werkzaamheden op belastinggebied voor de gemeente.

Integratie vergunninghouders

Integratie vergunninghouders

De gemeente Lingewaal biedt ieder jaar huisvesting aan vergunninghouders. Dat is een wettelijke taak die alle gemeenten in ons land hebben.

Slopen

Slopen

Wilt u een woning, schuur of bedrijfsgebouw renoveren of slopen? Controleer voordat u start of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Bestemmingsplannen

Bestemmingsplannen

Een bestemmingsplan is een bindend plan, waarin staat waar onder andere woningen, winkels, bedrijven, wegen en recreatiegebieden zijn toegestaan.

Monumenten, archeologie, cultuurhistorie

Monumenten, archeologie, cultuurhistorie

Op de plek die nu Lingewaal heet, wonen al honderden jaren mensen. In de grond in en rondom de gemeente zijn daarvan nog veel sporen terug te vinden.