Verlichting

In de gemeente Lingewaal staan bijna 2500 lantaarns om de straten en voetpaden te verlichten. Deze gebruiken samen 75,9 kWh per uur. Dit was in 2007 nog  94,6 kWh. Dit is besparing van bijna 20% op het energiegebruik bij vrijwel een gelijk blijvend aantal lichtpunten.

LED-verlichting

De klassieke lantaarns in de oude kernen van Asperen en Heukelum zijn voorzien van dimmers waarmee energie bespaard wordt. Daarnaast wordt bij het vervangen van verouderde en versleten armaturen steeds voor een economische en duurzame oplossing gekozen. Zo zijn er inmiddels ruim 200 led lichtbronnen. De komende jaren wordt, binnen het onderhouds- en vervangingsbudget, jaarlijks ca 4% van de armaturen vervangen door led verlichting. Ook bij uitbreidingen en na schade rijdingen wordt led verlichting toegepast. TL buizen, kwik- en gloeilampen komen in onze gemeente niet meer voor.

Melden kapotte lantaarn

Het melden van een kapotte lantaarnpaal is nu nog makkelijker geworden. Via onderstaande knop kunt u via een plattegrond direct aangeven waar de kapotte paal staat. Kies voor de optie Lichtmast.

Plattegrond melden kapotte lantaarn

Controlerondes

De gemeente houdt twee keer per jaar controlerondes. Dan bekijken we of alle lantaarnpalen goed werken. Werkt een lamp niet goed? Dan repareren we dat. Storingen die door u worden gemeld worden binnen drie weken door de aannemer hersteld als de storing in de mast of de lamp zit. Storingen in de kabels in de grond moeten door de netbeheerders (Liander of Stedin) hersteld worden. Dit kan meer tijd kosten.

Meer informatie

Heeft u vragen over straatverlichting? Neem dan gerust contact op via info@lingewaal.nl of telefoonnummer 0345 - 63 40 00.