Veiligheid

Hulpdiensten

Hulpdiensten

Hulpdiensten zijn onmisbaar. Voor snel contact met de politie, brandweer en ambulance vindt u hier de telefoonnummers, adressen en websites.

Veilig wonen

Veilig wonen

Iedereen moet prettig en veilig kunnen wonen en leven. In sommige gevallen is dit niet vanzelfsprekend en is hulp nodig om problemen te voorkomen of op te lossen.

Burgernet

Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid te vergroten. Bij een melding ontvangen deelnemers een verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Veiligheid in Lingewaal

Veiligheid in Lingewaal

De gemeente streeft naar een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners, ondernemers en bezoekers. Veiligheid en openbare orde zijn wettelijke taken van de gemeente.

Veilig ondernemen

Veilig ondernemen

Ondernemen is leuk, maar het moet ook leuk blijven. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) in het leven geroepen.

WhatsApp Alert

WhatsApp Alert

In elke kern is in samenwerking met de politie en de gemeente een WhatsApp-groep actief. In deze groep brengen buurtbewoners elkaar direct op de hoogte als zij een verdachte situatie zien. Mensen met een smartphone kunnen gratis deelnemen.

Risico’s en rampen

Risico's en rampen

Gaat de sirene op een ander moment af dan de eerste maandag van de maand op 12.00 uur? Dan is er iets aan der hand. Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op rampen.

Veiligheidstips

Veiligheidstips

Criminelen vinden steeds andere manieren om mensen op te lichten. Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van misdaad, vindt u hier een aantal tips.

Buren-Alert

Buren-Alert

De inwoners van Heukelum hebben met Buren-Alert een waarschuwingssysteem, waarmee zij elkaar bij verdachte situaties razendsnel kunnen waarschuwen. Iedereen met een vaste of mobiele telefoon kan gratis deelnemen.