Uitkeringen

Bent u op zoek naar een baan of wilt u een uitkering aanvragen en daarbij geholpen worden? Schrijf u dan in bij het UWV WERKbedrijf. Dat kunt u doen via www.werk.nl. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Uitkering

Heeft u ook een uitkering nodig, kijk dan voor meer informatie op de website van Avres, www.avres.nl. Voor het aanvragen van een uitkering dient u zich eerst als werkzoekende bij het WERKbedrijf in te schrijven.

Avres bestaat sinds 1 januari 2016 uit de voormalige Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD AV) en Avelingen Groep. Dit is een samenwerkingsverband van de voormalige sociale diensten van de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Lingewaal, Nieuw-Lekkerland en Zederik.

Avres helpt u met allerlei zaken die voor u van belang kunnen zijn:

  • Bent u nog niet aan het werk of kunt u nog niet werken, dan wordt u zo snel mogelijk aan het werk geholpen. Werk gaat boven uitkering;
  • Heeft u nog geen werk en te weinig inkomsten, dan ontvangt u een (aanvullende) uitkering;
  • Heeft u bijzondere kosten, dan kunt u bijzondere bijstand en minima- regelingen aanvragen;
  • Wij helpen u bij het oplossen van schulden en
  • ondersteunen u bij inburgering en scholing.

De balie van Avres is gevestigd in het stadhuis van Gorinchem. U kunt tijdens het telefonisch spreekuur een afspraak maken voor een gesprek in het eigen gemeentehuis. Bij een aanvraag moet een geldig legitimatiebewijs worden overlegd.

Avres

Stadhuisplein 30, Gorinchem
T: (0183) 650 200
W: www.avres.nl

Regionale cliëntenraad

De cliënten van Avres worden vertegenwoordigd door de Regionale Cliëntenraad. Dit is een onafhankelijke organisatie die Avres adviseert over het sociale beleid in de regio. De raad wil daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van de positie van mensen met een laag inkomen. Nadere informatie over de cliëntenraad kan worden verkregen bij de secretaris, mevrouw M. Stolker via 06 - 17 96 63 40.