Trouwambtenaren

Een Buitengewone Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) voltrekt een huwelijk/geregistreerd partnerschap. In Lingewaal mag u zelf een keuze maken uit de bij ons werkzame Babsen. Zodra de datum van uw huwelijk vast staat, kunt u bij burgerzaken uw keuze doorgeven. Zij benaderen de gewenste trouwambtenaar om te kijken of hij/zij beschikbaar is.Adri Damsteeg, Asperen

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!!! Ik wil me graag even voorstellen.

Mijn naam is Adri Damsteeg, sinds 2016 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ik ben geboren in Ottoland en sinds 1993 wonen we in Asperen. Ben 58 jaar, gelukkig getrouwd en samen hebben we 3 kinderen.

Ik kom uit een ouderwets gezin en ben de 10e van de 11 kinderen en opgegroeid op het platteland. In mijn dagelijks leven werk ik met veel plezier bij de gemeente Lingewaal op de afdeling Ruimtelijke Zaken, daarnaast werk ik met veel enthousiasme als vakdocent en assessor “Groen en Natuur “ op het Wellantcollege MBO te Gorinchem.

Mijn hobby`s zijn, scheidsrechter van het veldvoetbal, als natuurgids groepen mensen rondleiden in de natuurgebieden, zoeken naar mineralen en reizen. Daarnaast ben ik actief belijdend lid van de Nederlands Hervormde gemeente te Asperen.

Als BABS is enthousiasme mijn drijfveer. Na een persoonlijk gesprek met het toekomstige bruidspaar waarin we de hele trouwsessie en wensen doorspreken wordt er door mij een onvergetelijke huwelijksvoltrekking gecreëerd waarin jullie wensen zijn meegenomen. Op een originele wijze zullen jullie in de echt verbonden worden. Het spreekt voor zich dat er ruimte is voor een lach en een traan. Tijdens de huwelijksvoltrekking gebruik ik voorbeelden uit het dagelijks leven en de natuur.

De trouwdag is de mooiste dag van je leven, en graag draag ik daar mijn steentje aan bij. Welke BABS je ook kiest, een hele fijne voorbereiding op jullie trouwdag.
 Jan Diepeveen, Asperen

Ik ben geboren in Veenendaal in 1947 en sinds onze trouwdag in 1970 verblijven wij in Asperen. Ik ben getrouwd en wij hebben 2 zoons en 1 dochter.

Met mijn 2 zoons hebben wij al 20 jaar een bedrijf met keukens, badkamers en interieurs. Per jl. 31 december 2014 heb ik in verband met mijn gezondheid de zaak overgedaan aan mijn zoons, zij doen dit nu samen verder.

Wat vind ik nu zo speciaal aan het voltrekken van huwelijken? Als man en vrouw voor elkaar kiezen, is dat heel bijzonder. ‘Zolang er liefde is, is er hoop, is er toekomst’. Daarom ben ik van mening dat de trouwdag een hoogtepunt is in iemands leven. Het bruidspaar moet op deze dag met een goed gevoel kunnen terugkijken.

Graag wil ik hieraan bijdragen door de huwelijksceremonie te voltrekken zoals het bruidspaar dat wil. Het is tenslotte hun dag waaraan vaak vele maanden van intensieve voorbereiding vooraf gaan. Het bruidspaar staat centraal, samen met al degenen die deze dag met hen meebeleven. Ik wil van het ‘jawoord’ iets bijzonders maken, ook in het licht van mijn christelijke achtergrond.

Om het Bruidspaar beter te leren kennen wil ik graag kennis met hen maken, en in een gesprek hoop ik hen beter te leren kennen zodat er plaats is voor een persoonlijke benadering, die de huwelijksvoltrekking tot een bijzondere gebeurtenis maakt. Ik vind het dan ook een bijzondere eer en dankbare taak dat ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand sinds mijn beëdiging in 1990 een steentje kan bijdragen, om jullie huwelijksdag tot een onvergetelijke dag te maken.
 Lea Ekelmans, Vuren

Ik zal mij dan eerst maar even voorstellen: Mijn naam is Lea Ekelmans-Rijpert. Ik ben in 1977 getrouwd met Arie Ekelmans. Wij runnen, samen met onze zoon een melkveebedrijf in Vuren. Daarnaast hebben we nog 2 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen.Tot zover het voorstel rondje.

Sinds 2002 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, afgekort babs. Met veel plezier probeer ik samen met het bruidspaar van hun huwelijksdag een onvergetelijke dag te maken, want het draait allemaal om jullie. De afspraak voor een voorgesprek vindt een week voor de grote dag plaats. Ik luisteren naar jullie wensen en probeer daar zoveel mogelijk aan te voldoen.

Ik ben een makkelijke prater en zal de plechtigheid luchtig en met een beetje humor brengen. Jullie zijn het middelpunt waar alles om draait en deze dag moet onvergetelijk worden.
 Roeny Leeuwenburgh-Vendrig, Herwijnen 

Lief bruidspaar. Jullie hebben besloten om te gaan trouwen, een heel belangrijke beslissing. Nu moeten alle voorbereidingen getroffen worden voor een mooie huwelijksdag en mogen jullie een trouwambtenaar uitkiezen.

Ik stel me even voor: ik ben  Roeny Leeuwenburgh-Vendrig geboren in Rotterdam in 1954. Ik ben in 1987 met mijn man en kinderen in de gemeente Lingewaal komen wonen in het voormalige gemeentehuis in Herwijnen. We voelden ons snel thuis in dit mooie dorp aan de Waal.

In het dagelijks leven schrijf ik in opdracht van gemeenten en bedrijven verslagen van vergaderingen.

In 2012 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik vind het een uitdaging om in overleg met aanstaande huwelijkspartners een mooie huwelijksvoltrekking voor te bereiden.

Natuurlijk moet jullie huwelijksdag een onvergetelijke dag worden; ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. Het is belangrijk dat de ceremonie rondom de huwelijksvoltrekking goed bij jullie past. Enkele weken voor de huwelijksdatum wil ik dan ook graag in één of twee gesprekken jullie leren kennen en vooral horen wat jullie wensen zijn. Bijvoorbeeld een formele ceremonie of een wat meer ongedwongen sfeer; de keus is aan jullie, want het is jullie huwelijksdag! Ik zal dan mijn uiterste best doen om van de huwelijksvoltrekking met een passende persoonlijke toespraak een mooie bijeenkomst te maken. Ik hoop dat jullie ook daardoor zullen kunnen terugkijken op een onvergetelijke huwelijksdag!
 Cor van Ooijen, Asperen

Aan alle toekomstige bruidsparen.

Aan U de keus om een ambtenaar burgerlijke stand te kiezen uit een lijst met namen die u waarschijnlijk niets zegt. Daarom maar een foto erbij dan krijgt een naam ook een gezicht.

Verder nog iets over mijzelf:  Mijn naam is Cor van Ooijen, geboren in 1946 en een getogen inwoner van Asperen.

Mijn hobby is muziek en ik ben ruim 40 jaar lid van muziekvereniging Ad Astra in Asperen. Sinds een jaar mag ik van mijn pensioen genieten na een werkzaam leven in het onderwijs in Gorinchem en de laatste 8 jaar als wethouder in onze mooie gemeente Lingewaal.

Het is nu alweer zeventien jaar geleden dat ik beëdigd ben als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en ik vind het nog steeds leuk om huwelijken te sluiten.

Het komt nu toch wel regelmatig voor dat ik meerdere kinderen uit één gezin in de echt verbonden heb en dat blijft toch een bijzondere ervaring. Veel succes met jullie keuze om een BABS uit te zoeken.
 Tineke van Ooijen-van Bruksvoort, Asperen

Mijn naam is Tineke van Ooijen en ik woon in Asperen. Ik ben op 1 juni 1963 geboren in Montfoort, op mijn tiende verhuisd naar Asperen, en nooit meer weggegaan.

In het dagelijks leven ben ik docent Godsdienst & Levensbeschouwing en Kerkelijk Werker. Vanuit beide beroepen heb ik veel ervaring opgedaan met het spreken voor groepen en ik vind dat erg leuk om te doen.

Sinds  juli 2012 mag ik mij BABS noemen en heb inmiddels heb - met veel plezier - al heel wat huwelijken mogen sluiten.

Een  huwelijk is een belangrijke stap in je leven en de dag waarop je dat doet moet als het even kan ook een bijzondere dag worden. Vaak ben je maanden lang bezig met de voorbereiding er van. De huwelijksceremonie is weliswaar maar een klein onderdeel van die dag, maar ook daarvan hoop je dat het een leuk en waardevol moment is. Daarom vind ik het erg belangrijk om vooraf met jullie kennis te maken zodat ik een goed beeld krijg jullie verwachtingen. Elk bruidspaar is immers anders en heeft andere wensen, maar juist dat maakt het boeiend en leuk om te doen. Voor mij is het iedere keer weer een uitdaging om er iets persoonlijks van te maken waar jullie met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Ik wens jullie veel plezier met alle voorbereidingen en wellicht tot ziens.
 Ed van Sambeek, Vuren

Ik ben op 21 december 1944 geboren in Didam in de achterhoek omdat mijn ouders daar van wege de tweede wereldoorlog "ondergedoken" zaten. Ik ben opgegroeid in Oost-Brabant en ik ben de oudste van vier kinderen.

In 1973 ben ik getrouwd met Lucy. We hebben samen een zoon en een dochter gekregen. Inmiddels zijn we de trotse opa en oma van vier kleinkinderen, drie jongens en een meisje. In 1973 zijn we na ons huwelijk in Vuren komen wonen en daar wonen we nog steeds met veel plezier.

Ik heb vrijwel altijd bij "gemeentes" gewerkt en was daarbij uit hoofde van mijn functie tevens Babs. Een van mijn hobby’s is de gemeentepolitiek. Ik ben van 1994 tot 2010 lid van de gemeenteraad van Lingewaal geweest.

Na de verkiezingen van 2010 ben ik benoemd tot wethouder. Daar komt op 1 januari 2019 een einde aan, als Lingewaal fuseert tot de gemeente West Betuwe.

Een huwelijk aangaan is een weloverwogen en zeer belangrijke stap die een persoonlijke uitstraling moet kunnen krijgen. Deze extra dimensie kan alleen aan de huwelijks voltrekking worden toegevoegd, als we uitgebreid met elkaar kennis hebben gemaakt. Mijn ervaring is dat de openheid die we naar elkaar hebben tijdens de kennismaking, de basis is voor een onvergetelijke dag .

Ik zie er naar uit jullie te mogen ontmoeten.Erika Schaaij, Heukelum

Toekomstig bruidspaar, allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Samen hebben jullie nog veel keuzes te gaan, zo ook het kiezen van de BABS.

Wie ben ik (in een notendop)? Een vrolijk, ontspannen en betrokken persoon. Geboren in Asperen, sinds 1984 gelukkig getrouwd, heb 2 fantastische dochters en woon met veel genoegen in Heukelum. Ondanks de dalen in het leven probeer ik altijd de positieve kant te zien.

Met ontzettend veel plezier werk ik ruim 22 jaar op peuterspeelzaal Piggelmee te Asperen. Ook word ik regelmatig gevraagd om de rol van ladyspeaker/gastvrouw bij div. evenementen en bedrijven te vervullen. Mijn doel is altijd het kind en de volwassene een plezierige dag te bezorgen in een ongedwongen sfeer. Immers: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!”

Valt jullie keus op mij dan zal ik mijn uiterste best doen de huwelijksplechtigheid een ontspannen, ontroerende maar bovenal sprankelende invulling te geven en deze te laten verlopen op een manier die bij jullie past. Samen moet het ons dus zeker lukken deze bijzondere dag onvergetelijk te maken!Wellicht tot ziens en ongeacht welke trouwambtenaar jullie straks gaat trouwen;

ONTZETTEND VEEL GELUK IN JULLIE HUWELIJK!!!
 A.W. van Soest, Spijk

Mijn naam is A.W. van Soest en ik woon sinds 1999 in Spijk. Gedurende een periode van 40 jaar heb ik het onderwijs mogen dienen. Daarbij heb ik leiding mogen geven aan scholen in Staphorst.

Naast de vervulling van verschillende voorlichtingstaken weet ik me hartelijk betrokken bij het kerkelijk leven (o.a. als ouderling en synodelid). Ik ben sinds 1970 getrouwd. We hebben negen kinderen ontvangen, waarvan er inmiddels zes getrouwd zijn.

Het huwelijk is een bloem, een bloem uit het Paradijs. Als een instelling van God, zoals de Bijbel duidelijk leert, acht ik die hoog. Van harte wil ik daarom in het voltrekken van huwelijken een dienende functie vervullen.
 Luuc Wilschut, Vuren

Even voorstellen: Mijn naam is Luuc Wilschut. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Mijn leeftijd is 52 jaar. Ik kom uit een gezin van totaal 7 personen. We hebben het goed met elkaar gehad. Verder ben ik gelukkig getrouwd en hebben m’n vrouw en ik 3 fantastische kinderen. Sinds 2002 wonen wij in Vuren.

In mijn dagelijkse leven werk ik in het onderwijs. Dit doe ik met veel plezier. Het werken met kinderen, ouders en leerkrachten is een groot goed. Ik heb meerdere hobby’s waaronder sporten, cabaret, lezen. Verder probeer ik mijn steentje bij te dragen in het sociale leven in Lingewaal.

Sinds 2012 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en dat vind ik een hele eer. Want het voltrekken van een huwelijk zie ik als een grote verantwoordelijkheid. Het moet namelijk een onderdeel zijn van een onvergetelijke dag.

Voordat er een huwelijk plaatsvindt ga ik ruim van tevoren langs om kennis te maken met het aanstaande bruidspaar. Dit doe ik om met elkaar informatie uit te wisselen en te bespreken hoe er inhoud gegeven kan worden aan de plechtigheid. Daarbij kunnen humoristische, emotionele en/of serieuze onderwerpen aan bod komen, afhankelijk van wat het bruidspaar wil, want u staat in het middelpunt. Ik zie er naar uit u te mogen ontmoeten!