Sport, toerisme en recreatie

Activiteiten

Activiteiten

Wandelen en struinen door de natuur en langs forten, fietsen door het Rivierenland of een dagje vertoeven in de recreatieplas in het Lingebos tussen Spijk en Vuren. Het kan in Lingewaal!

Ondernemen in toerisme

Ondernemen in toerisme

Bent u ondernemer in de toeristische of recreatieve sector, of denkt u erover dat te worden? Op deze pagina vindt u meer informatie over de toeristische en recreatieve sector in Lingewaal en Rivierenland.

Toeristische informatiepunten

Toeristische informatiepunten

In gemeente Lingewaal kunt u op diverse plekken terecht bij toeristische informatiepunten voor informatie over de gemeente en haar omgeving. 

Historische feiten

Historische feiten

De gemeente Lingewaal bestaat in haar huidige vorm inmiddels al meer dan 25 jaar. De gemeente is opgebouwd uit vijf kernen, die vrijwel allemaal een eeuwenoude geschiedenis kennen. Hier leest u een korte omschrijving van het ontstaan van Lingewaal en de cultuur-historische waarde.

Toeristische kalender

Toeristische kalender

Een gezellig dagje uit in gemeente Lingewaal? Op deze pagina vindt u de evenementenkalender van RBT Rivierenland, Hollandse Waterlinie en SLO.

Kunst op straat

Kunst op straat

De ogen in de dijk in Spijk, de beeldentuin van Ernst Löwenstein, Zitpijlen in Lingewaal, Zetelbogen in Vuren-west, de Steenkruier in Herwijnen. Dit is nog maar een greep uit het assortiment dat Lingewaal aan kunst te bieden heeft.