Smart ondernemen

Wilt u slim ondernemen en staat u open voor hulp? Lees dan meer over de trajecten IkStartSmart en IkGroeiSmart van de Kamer van Koophandel.

IkStartSmart

IkStartSmart

IkStartSmart is een initiatief van de Kamer van Koophandel om beginnende ondernemers te ondersteunen bij het bereiken van het doel dat je voor ogen hebt. Sinds enkele jaren is gemeente Lingewaal deelnemer in het project. Hierdoor wordt aan startende ondernemers of ondernemers, die korter dan vijf jaar een bedrijf hebben, de kans geboden een coachingstraject te volgen.  

Kies een coach

Wanneer u besluit aan IkStartSmart deel te nemen, mag u zelf een coach kiezen. Op de IkStartSmart website worden van diverse coaches uit Gelderland de profielen weergegeven. Dan volgt een intakegesprek met de coach, waarin besproken wordt wat de motivatie van de starter is, of de starter zich al voldoende georiënteerd heeft en of het coachingstraject de juiste route is. Uiteraard moet het ook klikken tussen coach en kandidaat. Na het intakegesprek doet de kandidaat een ondernemerstest. De resultaten hiervan worden met de coach besproken. Een coach neemt de kandidaten geen werk uit handen; ze schrijven geen bedrijfsplan. De deelnemer is zelf verantwoordelijk en vaart zijn eigen koers. 

Ook smart starten?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het project of wil je meer informatie? Ga direct naar het Gelderlandse gedeelte van www.ikstartsmart.nl.

IkGroeiSmart

IkGroeiSmart

Ligt de start van uw bedrijf al een tijdje achter je en wilt u nu een groeispurt maken? Personeel aannemen, of de stap over de grens maken? Of denkt u erover om een ‘vliegende start’ te maken door een bestaand bedrijf over te nemen?

Waarom?

Ondernemers die al een aantal jaren succesvol bezig zijn of door overname in een bestaand bedrijf zijn gestapt, ontdekken vaak dat zij voor een aantal complexe vraagstukken staan: ik wil graag groeien, maar hoe zit het met personeel, financiering, marketing, internationaal ondernemen? Hoe houd ik de balans tussen persoonlijke en zakelijke doelstellingen en hoe ga ik om met mijn veranderende rol in het bedrijf? Ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe strategieën is dan een goede manier om het succes veilig te stellen!

Hoe werkt het?

IkGroeiSmart werkt volgens dezelfde succesformule als IkStartSmart: samen met een coach gaat u aan de slag om structuur in uw groeiproces te brengen, nieuwe strategieën te ontwikkelen en, indien nodig, een nieuw businessplan op te stellen. Uiteraard is uw coach gepokt en gemazeld in groeiprocessen. Hij of zij ondersteunt u bij het vertalen van uw bedrijfscijfers naar concrete acties die u helpen om uw toekomstplannen te realiseren. Daarnaast biedt IkGroeiSmart een interessant trainingsprogramma, netwerkbijeenkomsten, masterclasses en de toegang tot microfinanciering.

Voor wie?

IkGroeiSmart is bestemd voor alle (startende) ondernemers die een flinke dosis ambitie hebben om te groeien. Ondernemers, die het IkStartSmart-programma al hebben gevolgd, maar ook zelfstandigen die een grotere stap met hun bedrijf willen maken. Kunt u een duidelijk beeld geven waar u naartoe wilt met uw onderneming? Kunt u uw doelen benoemen in termen van omzet, personeel, uitbreidingen van activiteiten of vestigingen? Dan bent u wellicht een geschikte kandidaat voor dit bijzondere programma!

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het project of wilt u meer informatie? Ga direct naar het Gelderlandse gedeelte van www.ikgroeismart.nl.