Oprichten zwerfafvalbrigades

Zwerfafval hoort niet thuis in ons mooie landschap. De toekomstige gemeente West Betuwe wil samen met inwoners nieuwe zwerfafvalbrigades oprichten. Zwerfafvalbrigades zijn groepen enthousiaste vrijwilligers die er in hun woonomgeving op uit trekken om zwerfafval te verzamelen.

Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen de fusiegemeenten nieuwe zwerfafvalbrigades starten in Neerijnen en Lingewaal. Binnenkort vinden informatiebijeenkomsten plaats voor inwoners die interesse hebben om deel te nemen aan een afvalbrigade. In Geldermalsen zijn al zes groepen actief.

Deze afvalbrigades laten zien dat samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen, snel resultaat en voldoening geeft En het is nog gezellig ook! Doet  u ook mee? Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd, brigades spreken zelf af wanneer ze aan de slag gaan. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers één à twee uur bezig. De gemeente zorgt voor de benodigde materialen en voor het afvoer van het afval.

Informatiebijeenkomsten gemeente Lingewaal

Wilt u graag meer weten? U bent van harte welkom op onderstaande avonden. Voor alle kernen willen we afvalbrigades starten. Als u niet kunt op de avond in de buurt van uw eigen woonplaats, dan kunt u ook de andere avond bezoeken. Start om 19:30 uur tot uiterlijk 21.00 uur:

  • woensdag 26 september dorpshuis De Poort, Herwijnen
    voor inwoners van Vuren en Herwijnen
     
  • donderdag 27 september, dorpshuis De Krakeling, Heukelum
    voor inwoners van Spijk Heukelum en Asperen

Hoe werkt het?

Voordat de brigade van start gaat, krijgen de vrijwilligers van SLG arbo- en veiligheidsinstructies. Ook ontvangen zij alle benodigde en degelijke materialen (hesje, knijptang, ring en zakken). Via een WhatsApp groep maken deelnemers afspraken met elkaar.

Meer informatie: Otto de Nobel, telefoon 0345 - 63 4041 of via e-mail aan o,denobel@lingewaal.nl.