Woninginbraken maart (11-04-2018)

Dit item is verlopen op 11-05-2018.

In de maand maart was in Lingewaal helaas één woningbraak. Het ging om een voltooide woninginbraak in Vuren tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 7.45 uur bij een vrijstaande woning aan de Mildijk.

Preventie

Elke inbraak is er één teveel en de impact op de slachtoffer(s) is vaak enorm. Daarom roept de politie inwoners op alert te blijven. Bel bij verdachte situaties altijd direct 112. Maak het de inbrekers zo moeilijk mogelijk:

  • Doe ramen en deuren altijd dicht en op slot. Ook als u maar even weg bent of even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.
  • Bel het alarmnummer 1-1-2 als u iets verdachts ziet bij uw woning of die van de buren. Schroom niet, belt u liever een keer te veel dan te weinig. Iemand die u niet kent en niet in de buurt thuis hoort, maar wel naar binnen kijkt of aan poortdeuren rommelt, is verdacht.
  • Gaat u binnenkort op vakantie of een avondje uit, let dan extra op. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren.

Meer informatie over veiligheid vindt u op www.lingewaal.nl/veiligheid.