Veilig de zomer door (19-07-2017)

In de maand juni zijn er gelukkig geen pogingen tot of daadwerkelijke woninginbraken geweest in de gemeente Lingewaal.

Toch vragen wij u extra aandacht voor de zomerperiode. Dit is voor veel inwoners een tijd voor vakantie en dagjes uit. Maar ook de periode waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Om het aantal woninginbraken deze zomer te beperken vragen wij u om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Wij geven u graag enkele handige tips.

Op vakantie? Licht de buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie moeten bellen via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.