Regentonactie (22-11-2017)

Dit item is verlopen op 25-12-2017.

Vanaf woensdag 22 november 2017 houdt de gemeente Lingewaal een subsidie-actie voor het aanschaffen van een regenton. De actie loopt tot en met 22 december 2017 en is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Lingewaal. U hebt een keus uit drie verschillende modellen. Het door u gewenste model kunt u hieronder bestellen met gebruikmaking van uw DigiD. De kosten voor de regenton dient u aan het eind van bestelproces te betalen. Betalen kan met VISA/Mastercard of iDEAL.

Waarom deze actie?

Omdat het goed is voor het milieu en past in het duurzaam waterbeleid van de gemeente Lingewaal. We krijgen steeds vaker te maken met hevige regenbuien en wateroverlast. Veel huizen hebben ook tuinen met bestrating, waardoor het water niet goed kan weglopen. Een regenton kan als overloop dienen en overlast verminderen.

Het regenwater kunt u gebruiken om (kamer) planten water te geven, maar ook om ramen te wassen, de auto te wassen of als drinkwater voor huisdieren.

Modellen en prijzen

De 210 liter regenton SMART, kleur groen. Dit model is ook zonder regenpijp aan te sluiten en wordt geleverd met een standaard, filter en tuinslang kraan. Online verkoopprijs € 93,40. Gemeente Lingewaal biedt dit pakket aan voor € 43,00.

De 180 liter regenton SMART, kleur antraciet. Dit model is ook zonder regenpijp aan te sluiten en wordt geleverd met een standaard, filter en tuinslang kraan. Online verkoopprijs € 89,85. Gemeente Lingewaal biedt dit pakket aan voor € 40,00.

De 240 liter regenton WINEMAN, kunststof hout look. Dit model is ook zonder regenpijp aan te sluiten en wordt geleverd met een zwarte aftapkraan. Online verkoopprijs € 155,95. Gemeente Lingewaal biedt dit pakket aan voor € 100,00.

Meer informatie

De verschillende modellen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bekijken. De regentonnen worden eind januari geleverd. U krijgt bericht wanneer u de regenton kunt komen ophalen bij de gemeenteloods aan de Achterweg 26 te Heukelum. Voor verdere informatie kunt u een mail sturen naar info@lingewaal.nl of bellen naar 0345 - 63 40 00.