Nieuwe manier van restafval aanbieden start nog niet op 1 januari 2019 (19-11-2018)

De nieuwe manier van afvalinzameling waarbij inwoners zelf hun restafval wegbrengen start  niet op 1 januari  2019. Avri heeft extra tijd nodig voor plaatsing ondergrondse restafvalcontainers. Avri plaatst 64 extra containers en de onvoorziene ligging van kabels en leidingen vragen om meer tijd voor het plaatsen. Inwoners blijven daarom voorlopig hun restafval op de voor hen gebruikelijke manier aanbieden. In december bepaalt het Avri-bestuur wanneer de nieuwe manier van afval inzamelen in 2019 start.

Tijdens inloopdagen over ondergrondse containerplaatsen ontvingen de tien Avri-gemeenten verzoeken van inwoners om extra containers te plaatsen. Het Avri-bestuur vindt het belangrijk om hier gehoor aan te geven. Er worden daarom 64 containers extra geplaatst, wat meer tijd kost voor de aannemer. Invloed op de planning hebben ook de ligging van kabels en leidingen. In het belang van de veiligheid van inwoners en medewerkers vraagt dit om een aangepaste werkwijze. Door de extra containers en de nieuwe werkwijze heeft de aannemer meer werk en daardoor meer tijd nodig om de containers te plaatsen. Meer informatie vindt u op de website van Avri.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief krijgt u ook handige tips voor nog beter scheiden van uw afval.