Militaire oefening De Koornwaard (07-11-2018)

In de ochtend van 19 november is in Lingewaal een militaire oefening van het Mariniers Opleidingscentrum. De oefening concentreert zich op bedrijventerrein De Koornwaard in Heukelum. Hier oefenen mariniers een gesimuleerde aanval, waarbij zij oefenmunitie gebruiken. Het is mogelijk dat u knallen en schoten hoort en eventueel een laagvliegende helikopter hoort en/of ziet.

Contactpersoon

Luitenant Noorlandt is hoofd van de opleidingseenheid en is bij de oefening aanwezig. Heeft u vragen en/of klachten over, tijdens of na de oefening, dan kunt u contact opnemen via 06 – 10 25 47 08.

Het gaat om de eindoefening van de opleiding tot Marinier. Praktisch gezien houdt dit in dat de mariniers zich met helikopter en wielvoertuigen verplaatsten van Rotterdam via Lingewaal naar West-Brabant en weer terug naar Rotterdam. Gedurende de route voeren zij op bepaalde locaties en objecten acties uit. Coördinatie en toestemming van de beheerders en eigenaren van de bepaalde locaties en objecten regelt het Mariniers Opleidingscentrum.