Lekker Lokaal Rivierenland (07-11-2018)

Elke streek kent zijn eigen streekproducten. Dit zijn producten die lokaal worden gemaakt. Als die producten ook lokaal worden verkocht heb je een korte voedselketen. In het Rivierengebied willen de gemeenten samen met de ondernemers aan de slag gaan om korte ketens in deze regio te stimuleren. Dit doen we met het project ‘Lekker Lokaal Rivierenland’. De gemeente Lingewaal is mede-initiatiefnemer van dit project.

Met dit project stimuleren we de ontwikkeling van streekproducten, het verhogen van de lokale afzet van lokaal geproduceerde producten voor een eerlijke(r) prijs én het ontwikkelen van een streekmerk. Met dit merk kunnen inwoners en toeristen de lokaal geproduceerde producten herkennen.

Bijeenkomsten agrariërs

Heeft u interesse om uw agrarische producten in de regio te vermarkten? Of doet u dit al en wilt u uw product nóg beter onder de aandacht brengen? Dan is deelname aan dit project wellicht interessant voor u! Er zijn diverse bijeenkomsten en activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Op deze website vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Op maandag 19 november is een inspiratiebijeenkomst voor ondernemers in Brasserie De Veiling, bij Veiling Fruitmasters in Geldermalsen. U krijgt dan uitleg over het project Lekker Lokaal Rivierenland en de activiteiten die gepland staan.