Inbraakcijfers mei (12-06-2018)

Dit item is verlopen op 12-07-2018.

In Lingewaal was in mei één daadwerkelijke woningbraak en een poging tot woninginbraak.

Vuren

In de avond/nacht van zaterdag op zondag was een daadwerkelijke woninginbraak bij een (tussen)woning aan de Mussenlaan. Bij een vrijstaande woning aan de Waaldijk was een poging tot woninginbraak in de nacht van woensdag op donderdag. De politie heeft met dank aan de melder twee verdachten kunnen aanhouden voor deze poging tot woninginbraak.

Preventie

Iedere inbraak is er één teveel. Hopelijk kunnen we ook de komende periode inbraken voorkomen met bijvoorbeeld onderstaande preventietips:

  • Doe ramen en deuren altijd dicht en op slot. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.
  • Bel 1-1-2 wanneer u iets verdachts ziet bij uw woning, bij de buren of elders in de omgeving. Iemand die u niet kent en niet in de buurt thuis hoort, maar wel naar binnen kijkt, vreemd gedrag vertoont of aan bijvoorbeeld (poort)deuren rommelt, is verdacht!
  • Gaat u binnenkort op vakantie, let dan extra op. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden.