Inbraakcijfers Lingewaal (14-11-2018)

In de maanden januari tot en met oktober 2018 is er in Lingewaal meerdere keren ingebroken. In het totaal ging het om 11 daadwerkelijke woninginbraken en 5 pogingen.

In de maand oktober betrof het twee pogingen en een daadwerkelijk woninginbraak.

Heukelum

Een poging tot woninginbraak in de avond / nacht van dinsdag op woensdag bij een hoekwoning aan de Arend Zeemeringstraat.

Spijk

Een poging tot woninginbraak op vrijdagavond bij een vrijstaande woning aan de Spijkse Kweldijk. Een poging tot woninginbraak op zaterdagavond bij een vrijstaande woning aan de Spijkse Kweldijk. 

Herwijnen

Een daadwerkelijke woninginbraak einde middag /avond van vrijdag op zaterdag bij een vrijstaande woning aan de Berkenlaan.

Preventietips

Iedere inbraak is er één teveel. Hopelijk kunnen de komende periode inbraken worden voorkomen met bijvoorbeeld onderstaande preventietips:

  • Doe ramen en deuren altijd dicht en op slot. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.
  • Bel 1-1-2 wanneer u iets verdachts ziet bij uw woning, bij de buren of elders in de omgeving. Iemand die u niet kent en niet in de buurt thuis hoort, maar wel naar binnen kijkt, vreemd gedrag vertoont of aan bijvoorbeeld (poort)deuren rommelt, is verdacht!
  • Gaat u binnenkort op vakantie, let dan extra op. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden.