Ik val op in Lingewaal (08-11-2017)

Dit item is verlopen op 28-11-2017.

Nu het eerder donker is, moet de fietsverlichting weer aan. Op deze manier zien anderen je beter én zie je zelf ook meer onderweg. Op 20 en op 27 november is in de omgeving van de Graaf Reinaldweg en Spijksesteeg naast een reguliere politiecontrole een gerichte fietsverlichtingscampagne. Onder het motto “Ik val op in Lingewaal” richt de actie zich vooral op jeugd die van en naar school fietst. Zij zitten vaak in het donker op de fiets en zijn lang niet altijd (goed) verlicht.

Laat je zien op de fiets

Het belang van goede fietsverlicht is groot, daarom vragen de politie en de gemeente aandacht voor goed werkende fietsverlichting. Laat in de ochtend van 20  en 27 november  je fiets tijdens deze actie (gratis) controleren en repareren. Eenvoudige reparaties, zoals het vervangen van snoeren en lampjes, doet de lokale Rijwielhandel Van Zomeren (Fietskees) gratis. Bij grotere reparaties aan de verlichting  brengen zij alleen de materiaalkosten in rekening. Dit wordt natuurlijk van tevoren bekend gemaakt.

Politie controleert op fietsverlichting

Laat je zien! Je bewijst er niet alleen anderen maar ook jezelf een dienst mee. De politie controleert momenteel al op fietsverlichting. Wist je dat de boete voor onverlicht fietsen 55 euro bedraagt? Dat is veel geld voor iets wat je makkelijk kan voorkomen.