Bijeenkomst radartoren Defensie (08-08-2018)

Dit item is verlopen op 22-08-2018.

21 augustus 19.30 uur gemeentehuis Asperen
Enkele jaren geleden is in Herwijnen het voormalige radarstation van de Luchtverkeersleiding Nederland afgebroken. Het Ministerie van Defensie heeft deze locatie aangekocht om een radartoren te plaatsen voor militaire doeleinden.

Derde bijeenkomst

Het college heeft bij Defensie aangegeven in principe te kunnen instemmen met de bouw van deze radartoren. Daarna bleek dat enkele omwonenden vragen hadden over de radartoren. Op 29 maart en 27 juni hebben we daarom bijeenkomsten gehouden. Op verzoek van een aantal bezoekers houden we op dinsdag 21 augustus een derde bijeenkomst. Deskundigen van TNO, RIVM en Defensie geven een nadere uitleg over de onderzoeksrapporten over de straling en de gevolgen daarvan. Deze bijeenkomst is in het gemeentehuis in Asperen en start om 19.30 uur.

Waarom Herwijnen?

Defensie wil de radartoren die nu nog in Nieuw Milligen staat, vervangen door een nieuwe radartoren in Herwijnen. De plaatsing van een nieuwe radar op deze locatie leidt tot een belangrijke verbetering van de radardekking in Nederland in het belang van de nationale veiligheid. Defensie wil de nieuwe militaire radartoren op dezelfde locatie bouwen als de oude toren van de Luchtverkeersleiding. De hoogte van de radartoren van Defensie is maximaal 30 meter. Bijkomende bebouwing is niet nodig.