Bereikbaarheid Lingebos en Spijk tijdens KLM Open 2018 (08-08-2018)

Dit item is verlopen op 16-09-2018.

Van 13 tot en met 16 september ontvangt de gemeente Lingewaal voor de derde keer topgolfers tijdens het KLM Open in Spijk. Dit internationale evenement trekt naar verwachting net als voorgaande jaren veel bezoekers. Dit zorgt voor veel drukte op de wegen rondom de golfbaan en het Lingebos. Houdt u daarom rekening met een langere reistijd dan normaal. De gemeente doet haar uiterste best de overlast zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid van de kern en de omgeving zo optimaal mogelijk te houden.

Op- en afbouw

Gelet op de omvang van het evenement is het niet haalbaar om in een week voorafgaande aan het KLM Open alles op te bouwen. De opbouw van het terrein vindt daarom plaats van woensdag 8 augustus tot en met woensdag 12 september 2018. De afbouw start op maandag 17 september en duurt tot en met vrijdag 28 september 2018. Tijdens de op- en afbouw houdt de organisatie zoveel als mogelijk rekening met de zondagsrust.

Verkeersmaatregelen

Voor een goede doorstroom van het verkeer van en naar het evenement worden diverse verkeersmaatregelen genomen:

  • De Haarweg tussen huisnummer 4 en de kruising met de Julianaweg wordt afgesloten op vrijdag 7 tot en met dinsdag 18 september 2018.
  • De Spijksesteeg, tussen de Haarweg en de Mark wordt afgesloten op donderdag 13 tot en met zondag 16 september 2018 van 08.00 tot uiterlijk 20.00 uur.
  • Op de Zuiderlingedijk, Noordelijke oprit, Spijksesteeg, Poelweg, Haarweg, Spijkse Kweldijk en de Veersteeg geldt een parkeerverbod op donderdag 13 tot en met zondag 16 september 2018. Dit om te voorkomen dat de doorgang geblokkeerd wordt door geparkeerde voertuigen.
  • Het ruiterpad en het fietspad langs de Haarweg zijn afgesloten op vrijdag 7 tot en met dinsdag 18 september 2018.
  • Buiten deze tijden kan er kort oponthoud zijn voor het plaatsen van borden, kabelbruggen en afzettingen.

Spijk is vanaf de A15 via de Zuiderlingedijk altijd bereikbaar. Recreatiegebied het Lingebos, de camping en pannenkoekhuis Het Lingebosch zijn gedurende het KLM Open met de auto vanaf de A15 afslag Leerdam / Vuren ook bereikbaar. Vanuit Gorinchem wordt u omgeleid met borden met de letter ā€˜Lā€™. Bij het recreatiegebied is het aantal parkeerplaatsen door het evenement beperkt. Voetgangers en fietsers kunnen via het Waterliniefietspad (bij het gemaal aan de Spijkse Kweldijk) het Lingebos en het restaurant bereiken. We adviseren u om deze routes te gebruiken.