Nieuws

 • Inbraakcijfers juli

  (15-08-2018)

  In Lingewaal waren er in de maand juli twee daadwerkelijke woningbraken.

 • Inbrekers opgepakt dankzij alerte buurtbewoner

  (15-08-2018)

  Een alerte buurtbewoner zag op 5 augustus even na 04.00 uur, op De Rietput in Vuren, twee mannen rond een woning lopen. Naar aanleiding van de melding heeft de politie nabij De Rietput een bedrijfsbus aangetroffen waar gereedschappen uit gestolen waren.

 • Wint jouw team tijdens de Pubkwis van Dag Lingewaal de Jackpot?

  (14-08-2018)

  Zaterdag 22 september om 18.00 uur in de 4 dorpshuizen & in Café De Nieuwe Tijd Herwijnen
  In iedere Lingewaalse kern wordt op hetzelfde moment een pubkwis gespeeld. Deze quiz bestaat uit 10 algemene vragen, 10 vragen over Lingewaal en 10 specifieke vragen over de plaats waar je meedoet. Per locatie zal er een winnaar zijn die een waardevolle en passende Lingewaalse prijs krijgt. Je strijdt niet alleen tegen je mede-woonplaatsgenoten, maar ook tegen de inwoners uit de andere kernen. De uiteindelijke winnaar van deze unieke Pubkwis, krijgt, naast eeuwige roem, de Jackpot!

 • Bereikbaarheid Lingebos en Spijk tijdens KLM Open 2018

  (08-08-2018)

  Van 13 tot en met 16 september ontvangt de gemeente Lingewaal voor de derde keer topgolfers tijdens het KLM Open in Spijk. Dit internationale evenement trekt naar verwachting net als voorgaande jaren veel bezoekers. Dit zorgt voor veel drukte op de wegen rondom de golfbaan en het Lingebos. Houdt u daarom rekening met een langere reistijd dan normaal. De gemeente doet haar uiterste best de overlast zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid van de kern en de omgeving zo optimaal mogelijk te houden.

 • Bijeenkomst radartoren Defensie

  (08-08-2018)

  21 augustus 19.30 uur gemeentehuis Asperen
  Enkele jaren geleden is in Herwijnen het voormalige radarstation van de Luchtverkeersleiding Nederland afgebroken. Het Ministerie van Defensie heeft deze locatie aangekocht om een radartoren te plaatsen voor militaire doeleinden.

 • KLM Open 2018 in Spijk

  (02-08-2018)

  Het aftellen is begonnen: over 6 weken gaat het KLM Open van start bij golfbaan The Dutch in Spijk. Dit jaar is het evenement van 13 t/m 16 september. Het KLM Open behoort tot een van de grootste jaarlijkse sportevenementen van Nederland. De gemeente is dan ook erg trots dat dit golftoernooi voor het derde jaar op rij in Lingewaal is. Het biedt ons de kans om te laten zien hoe mooi en bijzonder onze gemeente en de regio zijn.

 • Doe mee met de Nationale Sportweek

  (01-08-2018)

  Van 15 t/m 29 september is de Nationale Sportweek. Dan zetten sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven en andere sportaanbieders hun deuren open. Bijvoorbeeld door gratis clinics, toernooitjes of proeflessen te organiseren. Op die manier kunnen verenigingen nieuwe leden werven. Inwoners hebben de kans om kennis te maken met (nieuwe) sporten. Doet u ook mee?

 • Start advertentieverkoop nieuwe gemeentegids

  (26-07-2018)

  Uitgever Akse Media start eind juli met de advertentieverkoop voor de Gemeentegids 2019. Akse Media is de officiële uitgever van de gemeentegids van de nieuwe gemeente West Betuwe.

 • Waarschuwing: blauwalg in De Rietput

  (26-07-2018)

  Helaas zit er weer blauwalg in De Rietput in Heukelum. Wij raden u aan daar niet te gaan zwemmen, omdat blauwalg huidirritatie en maag- en darmklachten veroorzaakt.

 • Dag Lingewaal: logo en carrousel 22 september

  (25-07-2018)

  Eind dit jaar komt een einde aan 33 jaar gemeente Lingewaal. Het Comité Dag Lingewaal is druk doende met het voorbereiden van mooie activiteiten. We starten met een feest op zaterdag 22 september.

 • Extra alert op natuurbranden

  (24-07-2018)

  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. We moeten extra alert zijn om dit te voorkomen.

 • Klachten over hondenpoep

  (24-07-2018)

  Veel inwoners hebben een hond die voor plezier en gezelschap zorgt. We geven de honden graag de ruimte. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat ze overlast veroorzaken voor anderen. De laatste tijd ontvangen we steeds meer klachten over hondenpoep. Het warme zomerweer zorgt voor extra stankoverlast.

 • Prinsjesestafette. Wandelt u mee?

  (19-07-2018)

  De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Dan is ook het Prinsjesfestival in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator. Er is een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag van 10 t/m 13 september: de Prinsjesestafette. Wandelt u mee? 

 • Laadpalen elektrische auto’s

  (18-07-2018)

  Om aan de vraag van elektrische rijders te voldoen, gaat de gemeente het aantal openbare laadpalen uitbreiden. Inwoners kunnen onder voorwaarden een laadpaal in de buurt van hun woning aanvragen.

 • Aanslag OZB en dijkenvrijstelling

  (11-07-2018)

  Bent u eigenaar van een strook grond die (deels) behoort tot een dijk? Dan kan het zijn dat u bij de berekening van uw aanslag OZB voor 2018 in aanmerking kwam voor de zogenaamde “dijkenvrijstelling”. In dit geval heeft u bij uw aanslag OZB 2018 in februari 2018 een aparte brief ontvangen van de BSR (Belastingsamenwerking Rivierenland).

 • Tweede Toeristisch Opstappunt in Lingewaal

  (21-12-2017)

  Woensdag 20 december 2018 hebben de fortbeheerder van fort Vuren en wethouder Griedo Bel de overeenkomsten ondertekend voor het realiseren van een TOP fort Vuren.

> Archief