Nieuws

 • Bidbook West Betuwe: dorpswandelingen

  (13-09-2017)

  Vanaf 1 januari 2019 vormen Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal samen de nieuwe gemeente West Betuwe. Op weg naar de nieuwe gemeente gaan we regelmatig met inwoners in gesprek. Met u willen wij een agenda voor de toekomst opstellen.

 • Maatregelen om luchtkwaliteit te verbeteren blijven nodig

  (18-09-2017)

  De luchtkwaliteit in Gelderland is de afgelopen jaren verbeterd, mede dankzij maatregelen van Gelderse gemeenten en provincie Gelderland. Toch leven Gelderlanders gemiddeld nog ruim een jaar korter en in minder goede gezondheid door luchtvervuiling.

 • Ingeleverd taxussnoeisel goed voor 56 chemokuren

  (20-09-2017)

  Inwoners van Rivierenland hebben voor de actie van stichting Taxus voor Hoop maar liefst 56 kubieke meter taxussnoeisel ingeleverd. Elke kubieke meter is goed voor 1 chemotherapie. Een prachtig resultaat dus!

 • Verslag van de raad

  (19-09-2017)

  Op 14 september heeft de gemeenteraad vergaderd. U vindt het volledige verslag op http://lingewaal.raadsinformatie.nl. De raad heeft onder andere de volgende besluiten genomen:

 • Vruchtbare samenwerking regio op KLM Open in Spijk

  (19-09-2017)

  De afgelopen dagen, van 14 tot en met 17 september vond op golfbaan The Dutch in Spijk het KLM Open 2017 plaats. Nieuw dit jaar was een gezamenlijke promotiestand ‘Recreatie & Toerisme’ van de gemeenten Leerdam, Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en Regio Rivierenland op de KLM Open Expo om het gebied te promoten en de bezoekers te binden aan de mooie regio. De gemeente Lingewaal kijkt tevreden terug.

 • Compostbak: koop ‘m voordelig

  (01-08-2017)

  Elke dag hebben we afval van groente, fruit en andere etenswaren. Denk bijvoorbeeld aan koffiedrap, bananenschillen of etensresten die overblijven na het avondeten. Dit afval verdwijnt in de groene bak om uiteindelijk tot biogas of compost verwerkt te worden. Dit klinkt ingewikkeld, maar wist u dat u compost zelf kunt maken?

 • Agenda gemeenteraad

  (06-09-2017)

  Op donderdag 14 september vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om 20.00 uur in het gemeentehuis in Asperen. U bent van harte welkom om de vergadering op de publieke tribune bij te wonen. Op de agenda staat onder andere:

 • Bedrijventerrein Greenpark De Oven opgeknapt

  (12-09-2017)

  De afgelopen maanden is het bedrijventerrein Greenpark De Oven in Asperen opgeknapt. De ondernemers van De Oven, een aantal omwonenden en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om dit te realiseren. Doel van het opknappen is te komen tot een mooier en veiliger bedrijventerrein.

 • Dwaal samen met Generaal Kraijenhoff door de Nieuwe Hollandse Waterlinie

  (12-09-2017)

  Vrijdag 8 september is door Wethouder Griedo Bel van de Gemeente Lingewaal en Generaal Kraijenhoff onder toeziend oog van een groot aantal leerlingen tijdens Open Monumenten Klassendag de Dwaalroute Nieuwe Hollandse Waterlinie op ludieke wijze geopend. Wie de dwaalroute loopt, ontdekt meer over de linie, de rollen van de forten en inundatie. Dat de Waterlinie is in de loop der tijd aangepast en veranderd wordt geïllustreerd met filmpjes die via de app tijdens de route te zien zijn.

 • Onderscheiding Carnegie Heldenfonds redders vrouw

  (07-09-2017)

  Burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen reikt namens het Carnegie Heldenfonds op woensdag 6 september een zilveren en een bronzen medaille uit aan de heren Gijsbers en Nijland. Zij hebben op vrijdag 11 november 2016 een vrouw uit een brandende auto gered.

 • Herstelwerkzaamheden tuinmuur gemeentehuis Asperen.

  (06-09-2017)

  Deze week is gestart met de herstelwerkzaamheden aan de tuinmuur bij het gemeentehuis in Asperen. De muur is in dusdanig slechte staat dat herstel nodig is. Het voeg- en metselwerk is, mede door vorst, nagenoeg verdwenen of ligt los tussen de stenen. Ook is de muur op diverse plaatsen gescheurd en stuk. De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om de muur op te knappen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio oktober. Het wandelpad langs de muur is gewoon bereikbaar.

 • Samen tegen woninginbraken

  (06-09-2017)

  In de maand augustus is er helaas één poging tot woninginbraak geweest. Het gaat om een poging tot woninginbraak aan de Waaldijk te Vuren tussen 11.00 en 15.30 uur.

  Blijft u alert en bel direct 112 bij verdachte situaties, want de impact van een dergelijke inbraak is enorm. Kijkt u ook eens op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor handige tips en trucs.  

 • Optimale dekking AED’s

  (06-09-2017)

  Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis. Jong of oud, man of vrouw, het kan iedereen overkomen. Vaak gebeurt het in en om het huis. Om de overlevingskans te vergroten, moet binnen zes minuten de juiste actie ondernomen worden: 112 bellen, starten met reanimatie en toepassen AED.

 • De Speelboom Herwijnen feestelijk heropend

  (28-08-2017)

  Zaterdag 19 augustus is speeltuin De Speelboom aan de Willem Alexander straat in Herwijnen feestelijk heropend. Wethouder Griedo Bel was erbij aanwezig. Speeltuinvereniging Speelboom Herwijnen heeft met behulp van het Kernenbudget enkele speelvoorzieningen vervangen. Daarnaast verricht de vereniging eenvoudig onderhoud en houdt toezicht op de speeltuin. 

 • Gezocht: Vrijwilligers voor uniek onderzoek zwerfafval langs rivieren

  (05-09-2017)

  Wil jij hét verschil gaan maken in de aanpak van Plastic Soup? Of wil jij een bijdrage leveren aan het verminderen van zwerfafval langs de rivier? Geef je nu op als vrijwillige onderzoeker voor het eerste grootschalige rivierafvalonderzoek in Nederland. Dit betekent dat je twee keer per jaar het afval op jouw riviertraject telt en indeelt in categorieën. Met deze belangrijke informatie kan het afvalprobleem bij de bron aangepakt worden.

> Archief