Nieuws

 • Bijeenkomst radartoren Defensie

  (15-06-2018)

  Enkele jaren geleden is in Herwijnen het voormalige radarstation van de Luchtverkeersleiding Nederland afgebroken. Het Ministerie van Defensie heeft deze locatie aangekocht om een radartoren te plaatsen voor militaire doeleinden.

 • Waarschuwing voor blauwalgen zwemplaats de Rietput te Heukelum

  (13-06-2018)

  De provincie Gelderland waarschuwt voor de aanwezigheid van blauwalgen in recreatieplas De Rietput te Heukelum.

 • Vragenlijst beheer begraafplaatsen

  (12-06-2018)

  De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal zijn bezig met het opstellen van een nieuw beheerplan voor de algemene begraafplaatsen. Het gaat om één plan voor alle algemene begraafplaatsen in de drie gemeenten. Wij stellen het beheerplan gezamenlijk op vanwege de fusie.

 • Inbraakcijfers mei

  (12-06-2018)

  In Lingewaal was in mei één daadwerkelijke woningbraak en een poging tot woninginbraak.

 • Gemeentehuis gesloten

  (06-06-2018)

  In verband met een personeelsbijeenkomst is het gemeentehuis op 14 juni vanaf 11.30 uur gesloten. Op vrijdag 15 juni staan onze medewerkers weer voor u klaar.

 • Inspectie en herstelwerkzaamheden kerktoren Asperen

  (06-06-2018)

  Ongeveer acht jaar geleden is de kerktoren in Asperen geheel gerestaureerd. Inmiddels is het tijd voor een inspectie van de buitenkant.

 • Oproep Veteranendag 2018

  (06-06-2018)

  De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen, waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staat. Dit jaar is de Veteranendag op zaterdag 30 juni.

 • Extra parkeerplaatsen Asperen

  (06-06-2018)

  In de Nieuwstraat in Asperen heeft de gemeente het terrein naast de voormalige Rabobank aangekocht. De afgelopen weken is deze locatie ingericht als parkeerterrein.

 • Af en toe een rolstoel nodig? Maak gebruik van de rolstoelpool

  (06-06-2018)

  Heeft u moeite om uzelf te verplaatsen door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom of een lichamelijke beperking? Via de rolstoelpool van de gemeente kunt u incidenteel gebruikmaken van een rolstoel. Bijvoorbeeld wanneer u een dagje uitgaat of familie bezoekt.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  (06-06-2018)

  In Lingewaal komt de eikenprocessierups weer voor. Het is een behaarde rups die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt. Na contact met de haren kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag en/of irritatie aan ogen en luchtwegen.

 • Gebiedsvisie Hart voor Vuren vastgesteld

  (04-06-2018)

  Donderdag 31 mei heeft de gemeenteraad van Lingewaal de gebiedsvisie Hart voor Vuren vastgesteld. Hierin staan de plannen voor de herontwikkeling van het openbaar gebied in het centrum van Vuren en de afkoppeling van het hemelwater aan de Mildijk. Met deze herontwikkeling moet Vuren weer een aansprekend en functionerend centrum krijgen waar het goed toeven is.

 • Pas op met zwemmen in Linge bij Heukelum

  (01-06-2018)

  Bij ons zijn er meldingen binnengekomen van een vlek op het water op de Linge bij Heukelum, tussen de jacht- en roeiboothaven.

 • Overlast overhangend groen

  (30-05-2018)

  Het is voorjaar en alle planten schieten weer de lucht in. Dat ziet er vaak prachtig uit, maar het kan ook overlast veroorzaken.

 • Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

  (29-05-2018)

  Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 21.30 uur organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht. Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren. Hiervoor gaat de vlucht over diverse delen van Nederland. Zo ook over de gemeente Lingewaal. Bent u benieuwd naar de vliegtijden, locaties en routes? Meer informatie vindt u op de website van de belevingsvlucht.

 • Eerste paal nieuwbouw Avondlicht Herwijnen

  (28-05-2018)

  Maandag 28 mei is de eerste paal geslagen voor een nieuw zorgcentrum van Woon- en Zorgcentrum Avondlicht in Herwijnen. Het gaat om een aanvulling op het bestaande gebouw. Het nieuwe gebouw is speciaal voor ouderen met dementie.

 • Voorjaarsnota 2018: Lingewaal blijft op koers

  (25-05-2018)

  De gemeenteraad van Lingewaal behandelt tijdens de vergadering op 31 mei 2018 de voorjaarsnota. Deze voorjaarsnota, de laatste van Lingewaal als zelfstandige gemeente, geeft de financiële tussenstand weer voor de gemeente van het jaar 2018. Lingewaal is al jarenlang een financieel stabiele gemeente.

 • Inbraakcijfers april

  (22-05-2018)

  In Lingewaal was er in de maand april één daadwerkelijke woningbraak en een poging tot woninginbraak.

 • Een lintje voor ...

  (02-05-2018)

  Kent u iemand die zich al langere tijd als vrijwilliger inzet en wat u betreft best wel een lintje zou verdienen?

  Kijk dan eens op www.lintjes.nl

 • Tweede Toeristisch Opstappunt in Lingewaal

  (21-12-2017)

  Woensdag 20 december 2018 hebben de fortbeheerder van fort Vuren en wethouder Griedo Bel de overeenkomsten ondertekend voor het realiseren van een TOP fort Vuren.

> Archief