Nieuws

 • Bladkorven

  (17-10-2018)

  Het is herfst. De komende periode krijgen we weer te maken met vallend blad. Om de bladeren te verzamelen staan op diverse locaties in onze gemeente bladkorven. Het gaat om op de volgende locaties:

 • Dag Lingewaal: oproep aanleveren foto’s

  (17-10-2018)

  ​Eind dit jaar komt een einde aan bijna 33 jaar gemeente Lingewaal. Comité Dag Lingewaal is opgericht om te zorgen voor een memorabel afscheid van Lingewaal. Inmiddels kunnen we terugkijken op een geslaagde carrouseldag voor alle inwoners op 22 september. Maar het comité Dag Lingewaal heeft nog meer plannen om het afscheid van Lingewaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan: het plaatsen van herinneringsbanken en -bomen en een fotomagazine.

 • Goed idee? Dien een aanvraag in!

  (17-10-2018)

  Heeft u een verrassend idee en wilt u dit van de grond krijgen? Met het Regionaal Investeringsfonds (R.I.F) kan het werkelijkheid worden. Dit fonds is er speciaal voor ondernemers en ondernemende inwoners uit Rivierenland die een goed idee hebben. Tweemaal per jaar kunnen ideeën ingediend worden. Indienen kan tot en met 27 oktober. Lees alle informatie en de voorwaarden op www.fruitdelta.nl.

 • West Betuwe magazine   

  (17-10-2018)

  Het West Betuwe magazine wordt deze week huis-aan-huis bezorgd in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. In dit nummer aandacht voor de verkiezing van de nieuwe gemeenteraad voor West Betuwe op 21 november. Heeft u geen magazine ontvangen? Bekijk hem dan online of haal een exemplaar op in het gemeentehuis.

 • Reizigers Rivierenland erg tevreden over regiovervoer Versis

  (16-10-2018)

  De reizigers van Versis zijn erg tevreden over dit aanvullende vervoer in de regio Rivierenland. Uit een klanttevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau Moventum blijkt dat zij de kwaliteit van de algehele dienstverlening waarderen met een 8. De chauffeurs krijgen gemiddeld ook een 8 en de regiecentrale en voertuigen beide een 7,9.

 • Waarschuwing voor verkoop zonnepanelen aan de deur

  (16-10-2018)

  De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal waarschuwen voor bedrijven die aan de deur zonnepanelen verkopen. Verkopers van deze bedrijven zeggen een aanbod voor zonnepanelen te doen in samenwerking met de gemeente. Ze bieden aan om zonnepanelen te installeren en vaak ook nog om de gemeentelijke duurzaamheidslening te regelen.

 • Asbestverbod

  (10-10-2018)

  Vanaf 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden. Het gaat vooral om daken met golfplaten en leien. De provincie Gelderland heeft asbestverdachte daken geïnventariseerd op basis van luchtfoto’s. De provincie heeft de gemeente gevraagd om te controleren of de dakbedekking daadwerkelijk asbestverdacht is. Medewerkers van de gemeente Lingewaal nemen de komende tijd contact op met de betreffende eigenaren om controles uit te voeren. Zij kunnen zich altijd legitimeren als medewerker van gemeente. Meer informatie over het verbod vindt u op de website van provincie Gelderland.

 • Brandpreventieweken: hang een rookmelder op!

  (10-10-2018)

  ‘Hé, doe de deur dicht!’ dat is het thema van de Nationale Brandpreventieweken. De campagne vraagt in de maand oktober meer aandacht voor de risico’s van rookverspreiding in huis. En dat is nodig, want de meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Door binnendeuren te sluiten en rookmelders op te hangen heeft u meer kans om te vluchten.

 • Aanvragen en ophalen rijbewijs, paspoort en identiteitskaart einde van het jaar

  (10-10-2018)

  Gemeente Lingewaal wordt per 1 januari 2019 gemeente West Betuwe. Dat betekent wat voor onze diensten en service in de laatste weken van het jaar.

 • Nieuws van de gemeenteraad

  (10-10-2018)

  De nieuwe raadspagina is verschenen. Bekijk 'm hier

 • Wegwerkzaamheden Graaf Reinaldweg (N830)

  (09-10-2018)

  Op maandag 8 oktober is de provincie Gelderland gestart met werkzaamheden aan de Graaf Reinaldweg (N830). Er is begonnen met de aanleg van de rotonde bij Herwijnen en met het aanpassen van de kruising met de Wadensteinsesteeg. Hiervoor is een aantal wegen afgesloten voor alle verkeer. Ter plaatse zijn omleidingen ingesteld. Houd rekening met een langere reistijd dan normaal. De eerste dag van de werkzaamheden leidde de wegafsluitingen tot enkele onduidelijke situaties. De bebording is aangepast en de politie gaat controleren op snelheid. Er is intensief overleg tussen de gemeente en de provincie. Wij doen als gemeente ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Voor meer informatie en met vragen over het werk kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via 026 - 359 99 99. Alle informatie over deze wegwerkzaamheden vindt u hier.

 • Hup in de benen, blijf in beweging!

  (04-10-2018)

  Lingewaal Fit, Veilig & Vitaal organiseert activiteiten rondom valpreventie

  De maand oktober is de regionale Valpreventiemaand. Lingewaal Fit, Veilig & Vitaal organiseert in het kader daarvan verschillende activiteiten voor senioren, zoals fittesten, een lezing en een beweegcursus. Doe ook mee, Hup in de benen!

 • Vanaf 1 januari kunt u terecht bij West Betuwe

  (04-10-2018)

  Vanaf 1 januari vormen de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal de gemeente West Betuwe.

 • Inbraakcijfers september

  (02-10-2018)

  In Lingewaal was in de maand september helaas één woninginbraak. Het gaat om een inbraak op donderdagmiddag bij een vrijstaande woning aan de Spijkse Kweldijk in Spijk.  

 • Start werkzaamheden ondergrondse restafvalcontainers 

  (26-09-2018)

  De meeste inwoners van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen hebben inmiddels een brief van Avri gekregen met daarin de definitieve plaats van de ondergrondse container die zij vanaf 1 januari gaan gebruiken. Enkele containerplaatsen zijn nog in behandeling. Hierover ontvangen de inwoners na een definitief besluit bericht. De definitieve plaatsen en informatie over de bezwaarprocedure staan ook op afvalscheidenheelgewoon.nl.

 • Ondersteuning bij leefbaarheidsplannen

  (26-09-2018)

  De gemeente stimuleert initiatieven op het gebied van leefbaarheid op verschillende manieren. Iedereen die hulp of advies nodig heeft bij het opstellen of uitvoeren van leefbaarheidsplannen kan gebruikmaken van:

 • Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

  (26-09-2018)

  Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Stoptober biedt vanaf 1 oktober positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (26-09-2018)

  Van 27 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Hoe eerder u eenzaamheid (h)erkent, hoe meer u eraan kunt doen. Vermoedt u eenzaamheid? Maak het bespreekbaar:

 • Extra geld zwemlessen A-diploma voor ouders met laag inkomen

  (25-09-2018)

  Ouders met een laag inkomen kunnen vanaf dit schooljaar een geldbedrag krijgen voor zwemlessen voor hun kinderen. Het gaat om een bedrag van € 350,- per kind per jaar. Het geld dat hiervoor nodig is, komt van de gemeenten in de regio. Ouders die gebruik willen maken van dit geldbedrag, doen hiervoor een aanvraag bij Stichting Leergeld.

 • Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

  (21-09-2018)

  Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Al bijna een kwart miljoen Nederlanders hebben de afgelopen jaren meegedaan aan Stoptober. Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de stoppers die 28 dagen ook volhoudt. Dit komt onder andere door de gratis Stoptober-app. En door de  dagelijkse steun van Stoptober via social media. Ook de  de steun  van de stoppers onderling draagt bij aan het succes.

   

 • Tweede Toeristisch Opstappunt in Lingewaal

  (21-12-2017)

  Woensdag 20 december 2018 hebben de fortbeheerder van fort Vuren en wethouder Griedo Bel de overeenkomsten ondertekend voor het realiseren van een TOP fort Vuren.

> Archief