Nieuws

 • Wel referendum, nog geen gemeenteraadsverkiezingen

  (21-02-2018)

  Vanwege de herindeling tot West Betuwe zijn er in maart in Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal geen gemeenteraadsverkiezingen. Die zijn pas op woensdag 21 november.

 • Verenigingen gezocht als Waaljutters

  (21-02-2018)

  Draagt u als vereniging graag een steentje bij aan de omgeving, waarmee u ook nog eens wat extra kasgeld kunt verdienen? Word Waaljutter, draag bij aan het project ‘Schone en beleefbare Waal’ en maak mensen bewust van het zwerfafvalprobleem.

 • Wegwerkzaamheden Lingedijk

  (21-02-2018)

  Het wegdek op de Lingedijk tussen Asperen en Gellicum is aan onderhoud toe. Van 5 tot en met 29 maart gaan we aan het wegdek werken.

 • Nieuw: Magazine West Betuwe

  (16-02-2018)

  Het eerste magazine voor alle inwoners van de toekomstige gemeente West Betuwe ligt deze week bij u op de mat. In 2018 groeien we samen toe naar onze nieuwe gemeente. Dit blad is een nieuwe stap om iedereen te informeren en te betrekken.

 • Inloopavond Concept gebiedsvisie Hart voor Vuren

  (14-02-2018)

  Op donderdag 15 maart is in dorpshuis De Koels in Vuren een inloopavond over de concept gebiedsvisie Hart voor Vuren. De concept visie gaat over het centrum van Vuren, zoals het herinrichten van het openbaar gebied en het herontwikkelen van vrijkomende locaties.

 • Subsidie voor klimaatmaatregelen

  (14-02-2018)

  Het klimaat verandert. Hoosbuien en langere perioden van droogte zullen vaker voorkomen. Daar kunnen we ons op voorbereiden. Gemeenten en het waterschap nemen maatregelen om onze leefomgeving daarop in te richten. Ook u kunt meehelpen met maatregelen in uw tuin of straat.

 • Waarschuwing verkoop voor goede doel

  (14-02-2018)

  De gemeente Lingewaal krijgt regelmatig vragen over de verkoop van kaarten, stroopwafels en dergelijke aan de deur voor het goede doel. Wij willen u waarschuwen hiervoor. 

 • 100 gezinnen, 100 dagen, 100% afvalvrij. Doet u mee?

  (14-02-2018)

  Wist u dat het gemiddelde Nederlandse huishouden negen kilo per week aan restafval weggooit?

 • Houtrook overlast

  (07-02-2018)

  Met enige regelmaat ontvangt de gemeente klachten van inwoners die hinder ondervinden van rook van een open haard of houtkachel. In Nederland zijn geen wettelijke regels als het gaat om dit soort overlast. De gemeente kan weinig doen om dit te voorkomen of te verminderen. De bezitter kan daarentegen eenvoudig overlast voorkomen.

 • Vrijblijvend kennismaken met peuteropvang

  (07-02-2018)

  Wanneer een kind twee jaar wordt, breekt er opnieuw een belangrijke periode in zijn of haar leventje aan. Een kind wordt zich steeds meer bewust van zichzelf en de wereld om hem heen. Hier moet het mee leren omgaan. Daarom zijn alle kinderen vanaf twee jaar, of wanneer ze eraan toe zijn, meerdere dagdelen per week van harte welkom op de peuteropvang.

 • Samen tegen woninginbraken

  (07-02-2018)

  In de maand januari waren er helaas drie woninginbraken. Het ging om inbraken aan de Spijkse Kweldijk in Spijk (in de avond), aan de Schoutlaan in Asperen (in de avond) en aan de Mildijk in Vuren (in de middag).

 • Vergoeding elektroden AED

  (07-02-2018)

  In de kernen van Lingewaal zijn genoeg AED’s voorhanden om zeven dagen per week, 24 uur per dag te gebruiken. Veel inwoners, verenigingen en bedrijven hebben hiervoor op eigen initiatief een AED aangeschaft. Bent u eigenaar van een AED? Dan verandert er iets voor u. 

 • Verslag van de raad

  (07-02-2018)

  Op 25 januari heeft de gemeenteraad vergaderd. U vindt het volledige verslag op http://lingewaal.raadsinformatie.nl. De raad heeft onder andere de volgende besluiten genomen:

 • Stormschade begraafplaatsen

  (30-01-2018)

  Tijdens de zware storm van donderdag 18 januari is op een aantal begraafplaatsen gedenktekens omgewaaid of beschadigd door vallende takken of bomen.

 • Gratis cursus Politiek Actief

  (30-01-2018)

  Staat u straks aan het roer van de nieuwe gemeente West Betuwe?

 • Graffiti in Asperen

  (30-01-2018)

  In Asperen verschijnt de laatste tijd op diverse plekken graffiti. Wij keuren dit illegaal spuiten af.

 • Startbijeenkomsten historische kernen op 6 en 7 februari

  (30-01-2018)

  De gemeente gaat de historische kernen van Asperen en Heukelum herinrichten. Begin februari is een bijeenkomst voor betrokkenen en geïnteresseerden over het onderzoek voor de plannen. De gemeente hoort graag welke kansen en bijzondere aandachtspunten zij zien.

 • Lea Ekelmans beëdigd als raadslid van Lingewaal

  (26-01-2018)

  Gisteren is tijdens de raadsvergadering mevrouw L.J.E.M. (Lea) Ekelmans-Rijpert beëdigd als raadslid voor het CDA van de gemeente Lingewaal.

 • Cursus reanimatie & AED

  (03-01-2018)

  De gemeente vindt het belangrijk om in alle kernen een dekkend netwerk van AED’s te hebben. Het is ook belangrijk dat er voldoende inwoners zijn die kunnen reanimeren of een AED kunnen bedienen. In 2018 is daarom een cursus reanimatie en AED.

 • Tweede Toeristisch Opstappunt in Lingewaal

  (21-12-2017)

  Woensdag 20 december 2018 hebben de fortbeheerder van fort Vuren en wethouder Griedo Bel de overeenkomsten ondertekend voor het realiseren van een TOP fort Vuren.

> Archief