Meld Misdaad Anoniem M.

M. is de meldlijn waar u anoniem informatie kunt geven over ernstige misdaad en waar anonimiteit verzekerd is. M. stuurt de anonieme meldingen door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Zij kunnen hiermee niet zomaar ergens binnenvallen of iemand aanhouden. Een anonieme melding moet eerst worden getoetst. Kloppen de gegevens in de melding en is er meer over een verdachte of adres bekend? Nader onderzoek kan nieuwe feiten opleveren. Als die feiten de anonieme tip onderbouwen dan kunnen de partners overgaan tot actie.

Meld Misdaad Anoniem

Wat kunt u melden?

Dat kunnen heel veel soorten strafbare feiten zijn. Een paar voorbeelden zijn een overval, brandstichting, wapenhandel, inbraak, maar ook bedreiging. U kunt ook bellen over fraude zoals met een verzekering, de belasting, sociale premies of uitkeringen. Ook voor schendingen van integriteit kunt u bij M. terecht. Denk bijvoorbeeld aan een ambtenaar die zijn positie misbruikt.

Hoe bereikt u M. en wanneer?

M. is een onafhankelijke stichting en is geen politie. U kunt bellen in het Nederlands, Engels en Duits. Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem:

maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 24.00 uur
weekend en feestdagen: 10.00 tot 18.00 uur

U kunt ook uw melding ook digitaal doen. Kijk voor meer informatie over M. op www.meldmisdaadanoniem.nl

Tot slot

Als elke seconde telt, bel dan 112. Wanneer het niet anoniem hoeft en zonder zwaailicht kan, belt u 0900 - 8844.