Collectieve inkoop zonnepanelen

Zonnepanelen op dakDe gemeenten Neder-Betuwe, Buren en Lingewaal ondersteunen actief de collectieve inkoopcampagne voor zonnepanelen, Zonnig Zeker. De zonnepanelen worden naar verwachting in de periode februari tot april 2016 geplaatst, op volgorde van aankoop.

Doel is dat burgers hun energielasten kunnen verlagen door zelf groene stroom op te wekken. Ook wordt door zonnepanelen minder CO2, de belangrijkste oorzaak voor de opwarming van de aarde, uitgestoten. Alle mensen die aan de actie meedoen, kunnen een flink inkoopvoordeel tegemoet zien, doordat zonnepanelen in grote aantallen worden ingekocht en geĆÆnstalleerd.

Rendement en terugverdientijd

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker. De terugverdientijden van zonnepanelen worden ook steeds korter. 5 tot 8 jaar is inmiddels meer regel dan uitzondering. Dat betekent dat men na de terugverdientijd, afgezien van de vastrechtkosten, gratis stroom heeft. Het financiƫle rendement op de investering bedraagt circa 12% per jaar. Het plaatje wordt nog gunstiger als men de BTW over de panelen terugvraagt van de fiscus.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Kijk op www.zonnigzeker.nl of neem telefonisch contact op met Zonnig Zeker via 085 -  876 92 84.