Bloesem in Rivierenland

Rivierenland is de fruittuin van Nederland. Al wandelend of fietsend door de natuur val je van de ene verbazing in de andere. De bloesemperiode is de mooiste tijd van het jaar. Rivierenland is dan op haar best. Geniet van de mooiste bloesems, de lekkerste kersen en maak kennis met gastvrije telers. Fiets of wandel over slingerende dijkjes, langs kronkelende riviertjes en bloeiende boomgaarden en laat je per voet- of fietsveer over de rivier zetten.

Bloesem

Wanneer bloeit de bloesem?

Wanneer de bloesem precies te zien is, hangt af van het weer kort voor de bloei en is daarom niet exact te voorspellen. Een indicatie: de fruitbomen staan meestal tussen half april en half mei in bloei. Zeker weten? Neem dan eens een kijkje op www.bloesem.info. Hier vindt u in het voorjaar een wekelijkse update van de bloesemstand en kunt u live de bloesem bekijken via de webcam bij fruitbedrijf De Hoenderik in Tricht.  

Fietsen langs de bloesem

Rijen bomen met betoverende bloesem; dat vraagt om een heerlijke fietstocht. Diverse mooie bloesemroutes leiden je over dijken en langs boomgaarden vol met geurige bloesem. Bekijk alvast de verschillende fietsroutes om een mooie tocht langs bloeiende en geurende bomen uit te stippelen.