Bezienswaardigheden en attracties

Kasteel Merckenburg

Kasteel Merckenburg

Kasteel Heukelum, vanouds ook Merckenburg genoemd, ligt even buiten het oude vestingstadje Heukelum op de grens van Gelderland en Zuid-Holland. Het was ooit een robuust kasteel met torens, een binnenplaats, dubbele gracht en een voorburcht.

Fort Asperen

Fort Asperen

Fort Asperen was een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het was een zogeheten torenfort. Sinds 1981 is het fort bekend om zijn culturele evenementen en is daarom ook omgedoopt tot KunstFort. Fort Asperen is hiermee het eerste fort van de Hollandse Waterlinie met een culturele bestemming.

Beeldentuin Land en Beeld

Beeldentuin Land en Beeld

In 2000 kreeg Land en Beeld de beschikking over circa 15.000m2 landbouwgrond wat hen in staat stelde om een langgekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. Het ontwikkelen van een parktuin waar landschap en kunst elkaar zouden treffen. Nu ligt hier een parktuin van 15.000m2 met ca 50 bekende kunstenaars. De beeldentuin brengt hedendaagse moderne ruimtelijke buitenkunst.

Diefdijk

Diefdijk

De Diefdijk is een middeleeuwse dijk die in de 19e eeuw is ingepast in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hiermee kon het meest westelijke deel van de Betuwe onder water worden gezet, om de Hollandse steden te beschermen tegen een mogelijke vijandelijke inval.

Fort Vuren

Fort Vuren

Fort Vuren ligt op een steenworp afstand van Slot Loevestein, aan de overkant van de Waal. Fort Vuren was een strategische schakel in de lange keten van forten, tussen 1815 en 1870 aangelegd in het kader van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig biedt het stoere fort onderdak aan een Bed & Breakfast.

Vestings3hoek

Vestings3hoek

Forten, kastelen en complete vestingsteden: je vindt het allemaal in de Vesting3hoek. Waren de vestingen ooit bedoeld om de vijand buiten te houden, nu is iedereen er van harte welkom!

Geofort

Geofort

GeoFort is een educatieve attractie op het gebied van cartografie en navigatie. Dit fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie biedt zowel binnen als buiten diverse experimenten om kennis te maken met diverse geo-technieken.