Activiteiten

Wandelen en struinen

Wandelen en struinen

In de Lingewaalse kernen en het buitengebied kunt u heerlijk wandelen en struinen. Sla ook een overtocht met de voetveren tussen Fort Vuren, Slot Loevestein, de gezellige vestingsteden Gorinchem en Woudrichem en het Brabantse dorp Sleeuwijk zeker niet over!

Bezienswaardigheden en attracties

Bezienswaardigheden en attracties

Lingewaal heeft diverse toeristische trekpleisters in de gemeente, die een scala aan mogelijkheden bieden om te recreëren, ontspannen, vermaken en iets over het verleden te leren.

Fietsen

Fietsen

Lingewaal ligt in een echt fietsgebied en heeft de recreatieve fietser veel te bieden. Plan zelf een fietsroute gebaseerd op het fietsrouteknooppuntensysteem of fiets een kant en klare, gratis themaroute zoals de Lingeroute.

Activiteiten en sport

Activiteiten en sport

In Lingewaal zijn allerlei sportieve activiteiten te beleven voor jong en oud. Benieuwd naar het aanbod? Lees dan verder.

Rondom het water

Rondom het water

Rondom het water is van alles te beleven. Lees hier meer over zwemmen in het Lingebos, kanoën op de Linge of een overtocht maken met een van de voetveren in de regio.

Kunst op straat

Kunst op straat

In gemeente Lingewaal zijn veel kunstwerken te bewonderen, gewoon op straat, langs de rivieren of in de dijk. De ogen in de dijk in Spijk, de beeldentuin van Ernst Löwenstein, Zitpijlen in Lingewaal, Zetelbogen in Vuren-west, de Steenkruier in Herwijnen. Er zijn kunstwerken te vinden in alle vijf de kernen van Lingewaal.