Gemeente Lingewaal

Actueel

 • Staat naar Hoge Raad over vergoeding stroomstoring

  De gemeenten Neerijnen, Geldermalsen, Lingewaal en Maasdriel zijn op 24 november 2014 door het Gerechtshof in het gelijk gesteld ten aanzien van de schadevergoeding naar aanleiding van de stroomstoring. De Staat heeft besloten deze zaak voor te leggen aan de Hoge Raad.

  Lees meer
 • Uitslagen verkiezingen 18 maart

  Op woensdag 18 maart 2015 waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Gelderland en Waterschap Rivierenland. Benieuwd naar de uitslagen in Lingewaal?

  Lees meer
 • Inloopavond waterberging Asperen

  Om de wateroverlast bij hevige buien in de kern Asperen te verminderen, wil de gemeente extra waterberging realiseren. Op dinsdag 24 maart worden de plannen tijdens een inloopavond gepresenteerd. U kunt binnenlopen tussen 19.00 en 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Naast de betrokken ambtenaren is ook wethouder Bel aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

  Lees meer
 • Mantelzorgcompliment

  Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de waardering voor mantelzorgers. Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal hebben besloten daarvoor een financieel Mantelzorgcompliment in te stellen. Lingewaal sluit daarmee zoveel mogelijk aan bij de landelijke regeling voor het Mantelzorgcompliment die tot en met 2014 bestond.

  Lees meer
 • Wmo en huishoudelijke ondersteuning

  De gemeente is sinds 1 januari verantwoordelijk voor een aantal nieuwe doelgroepen die vanuit de AWBZ onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) komen te vallen. Daarnaast geeft de gemeente per 1 januari 2015 op een nieuwe wijze uitvoering aan de huishoudelijke ondersteuning. Het kan zijn dat u een besluit van de gemeente heeft ontvangen en er voor u iets is veranderd. En misschien is deze verandering niet wat u verwacht of gehoopt had. Neem gerust contact op met de gemeente via (0345) 634 000, we spreken het besluit graag met u door en beantwoorden uw vragen.

  Lees meer
 • Indigo, STMR en GGD Gelderland Zuid aan de slag met MeeleefGezin

  In de regio Rivierenland start in maart 2015 het concept MeeleefGezin. Het landelijke concept dat afgelopen jaar een appeltje van Oranje heeft mogen ontvangen, wordt lokaal uitgevoerd door een samenwerking van Indigo, STMR en GGD Gelderland Zuid. We gaan aan de slag in de gemeentes Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel en West Maas en Waal.

  Lees meer
 • Waaljutters bedankt!

  Voor het project ‘Schone en beleefbare Waal’ hebben vijf verenigingen uit Lingewaal afgelopen zaterdag de oever van de Waal opgeruimd. Wethouder Griedo Bel van Milieu: “Jong en oud stak fanatiek de handen uit de mouwen. Ze hebben een enorme hoeveelheid afval verzameld. Waaljutters bedankt voor jullie inzet!”

  Lees meer