Gemeente Lingewaal

Actueel

 • Programma Koningsdag 2014

  Op 26 april vieren we Koningsdag. In alle kernen van Lingewaal wordt rondom deze dagen van alles georganiseerd voor en door onze inwoners. Wilt u het volledige programma zien? Kijk dan op www.lingewaal.nl/koningsdag.

  Lees meer
 • Bijeenkomst starterslening voor ondernemers

  In de huidige woningmarkt is het voor starters moeilijk om een woning te kopen. Vanaf 1 mei 2014 geeft de gemeente Lingewaal startende kopers daarom de mogelijkheid om onder voorwaarden een starterslening af te sluiten. Hierdoor kunnen veel mensen de eerste stap op de koopmarkt toch maken.

  Lees meer
 • Intentieovereenkomst sportaccommodatie getekend

  Op dinsdag 15 april 2014 hebben vijf organisaties uit Asperen en de wethouders Govert van Bezooijen en Griedo Bel namens de gemeente Lingewaal de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van de indoor sportaccommodatie in Asperen getekend.

  Lees meer
 • Inloopavonden Stadswal Heukelum

  Op donderdag 24 en vrijdag 25 april organiseert de stichting Stadswal Heukelum inloopavonden waar u de plannen voor het ontwerp van de stadswal kunt bekijken.

  Lees meer
 • Klussen? Doe de vergunningscheck!

  De lente is weer aangebroken, de zon schijnt, voor veel mensen hét moment om weer in en om het huis te gaan klussen. Voldoet de schutting nog wel of moet hij worden vervangen door een nieuwe? Is de heg lelijk en ga ik in plaats daarvan een schutting plaatsen? Misschien toch dat leuke tuinhuisje kopen en plaatsen? Soms kan dit zonder omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning), maar niet altijd.

  Lees meer