Gemeente Lingewaal

Actueel

 • Agenda raadsvergadering 29 januari

  Op donderdag 29 januari vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om 20.00 uur in het gemeentehuis te Asperen. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

  Lees meer
 • Wij zoeken tellers voor het stembureau

  De gemeente Lingewaal is op zoek naar inwoners die bij de verkiezingen op woensdag 18 maart stemmen willen tellen bij één van de vijf stembureaus. Een mooie bijverdienste voor uzelf of een kans voor bijvoorbeeld leden van verenigingen om de clubkas te spekken.

  Lees meer
 • Veilig Thuis: geweld stopt niet vanzelf

  Sinds 1 januari 2015 is de gemeente Lingewaal verantwoordelijkheid voor de meest kwetsbare groepen in de gemeente, waaronder ook volwassenen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Deze taak komt vanuit de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Landelijk is een Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling: Veilig Thuis.

  Lees meer
 • Isoleer uw eigen huis en ontvang subsidie

  Door het verlengen van de looptijd door de provincie Gelderland heeft de gemeente Lingewaal ook in 2015 een subsidieregeling voor de isolatie van woningen. Woont u in Lingewaal én heeft u een eigen huis? Denk dan na over het isoleren van uw huis. U kunt in aanmerking komen voor € 500,- subsidie.

  Lees meer
 • 6 februari Warme Truiendag

  Vrijdag 6 februari is het weer Warme Truiendag. De gemeente Lingewaal doet mee aan deze actie. U ook? 

  Lees meer