Gemeente Lingewaal

Actueel

 • Granaat gevonden in Herwijnen

  Op woensdagochtend 1 oktober is in de gemeente Lingewaal een granaat gevonden. Het gaat om een Franse granaat van 95 cm die tijdens werkzaamheden bij een krib ten zuidwesten van de kern Herwijnen is gevonden. De explosieve opruimingsdienst (EOD) heeft de granaat en de omgeving veiliggesteld. Daarna is de granaat verplaatst naar de Zandput in Herwijnen en  daar om 11.00 uur tot ontploffing gebracht.

  Lees meer
 • Denk mee over openbare orde, veiligheid en handhaving

  Op dinsdag 7 oktober is van 20.00 tot 22.00 uur een raadsinformatieavond. Op deze avond gaat de raad richting en prioriteit geven op het gebied van de openbare orde, veiligheid en handhaving. De gemeente roept inwoners en ondernemers uit Lingewaal op mee te denken en te praten.

  Lees meer
 • Buitengewone vergadering gemeenteraad

  Op donderdag 9 oktober is een buitengewone openbare vergadering van de gemeenteraad. De leden van de raad gaan met de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje, in gesprek over vier onderwerpen.

  Lees meer
 • Bijeenkomst Waterkracht II

  Stichting Liniebreed Ondernemen nodigt ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Lingewaal uit voor de themabijeenkomst Waterkracht II op Fort Vuren op maandag 13 oktober van 18.00 tot 21.30 uur bij Fort Vuren.

  Lees meer
 • Bladkorven op diverse locaties

  Het blad begint al van de bomen te vallen, de gemeente heeft daarom op diverse locaties in Lingewaal bladkorven geplaats.

  Lees meer