Gemeente Lingewaal

Actueel

 • Burgernet levert bijdrage aan aanpak woninginbraken

  Vanaf 1 mei a.s. ontvangen Burgernetters in de gemeente Lingewaal een e-mailbericht op het moment dat er een woninginbraak in hun buurt is geweest. In deze e-mail staat informatie over de woninginbraak, zoals datum, tijdstip, exacte locatie en de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan.

  Lees meer
 • Inloopavonden Stadswal Heukelum

  Op donderdag 24 en vrijdag 25 april organiseert de stichting Stadswal Heukelum inloopavonden waar u de plannen voor het ontwerp van de stadswal kunt bekijken.

  Lees meer
 • Klussen? Doe de vergunningscheck!

  De lente is weer aangebroken, de zon schijnt, voor veel mensen hét moment om weer in en om het huis te gaan klussen. Voldoet de schutting nog wel of moet hij worden vervangen door een nieuwe? Is de heg lelijk en ga ik in plaats daarvan een schutting plaatsen? Misschien toch dat leuke tuinhuisje kopen en plaatsen? Soms kan dit zonder omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning), maar niet altijd.

  Lees meer
 • Bedrijfsgroei? Doe het smart!

  Het startschot is gegeven: met de lancering van de website www.ikgroeismart.nl is het project IkGroeiSmart uit de startblokken gegaan. Lingewaalse ondernemers met groeiambities kunnen zich vanaf vandaag voor dit nieuwe coachingtraject aanmelden, dat een vervolg is van het  succesvolle programma IkStartSmart.

  Lees meer
 • Fortenseizoen van start

  In het Paasweekend van 2014 is de opening van het fortenseizoen. De forten van de Hollandse Waterlinie en van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren voor publiek. Er zijn dan allerlei actieve en spannende activiteiten voor het hele gezin.

  Lees meer